İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İktisat Bölümü

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisat Bölümüne Hoş Geldiniz

Türkiye'nin Ege kıyısında İzmir'de bulunan Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisat Bölümü, genç, dinamik ve yetenekli ekibiyle ile 2012 yılında kurulduğu ilk günden bu yana oldukça ümit vaat eden lisans ve yüksek lisans programları sunmaktadır. Amacımız, mezunlarımızı gelecekteki çalışmalarında ihtiyaç duyacakları teorik bilgiler ve edindikleri bilgileri günlük yaşamlarında çeşitli alanlara uygulama becerisi ile donatmaktır.

Bölümümüz ilk öğrencilerini 2013 güz döneminde kabul etmiş ve o zamandan bu yana lisans eğitim programı %30 İngilizce olarak yürütülmüştür. 2018-2019 akademik yılından itibaren, öğrencilerimizi %100 İngilizce eğitim ile kabul etmekteyiz. Bu sayede, öğrencilerimize uluslararası düzeyde bir eğitim vermeyi vaat ediyoruz.

Ekonomi, bir bütün olarak toplumu ve insan davranışını anlamak için bir yol sağlayan kaynak yönetimi, tahsis ve dağıtım  çalışmasıdır. İktisat mezunu olmak, analitik ve akıl yürütme becerilerinizin ve eleştirel düşünebilme ve çıkarımlar yapabilme yeteneğinizin olduğunun işaretidir. Bu becerilerle donatılan mezunlarımız; özel sektörde, kamuda, akademide ve kendi girişimlerinde kariyerlerine devam edebilir.

Menüyü Kapat